Har sett/träffat så många människor som har fantastiska mål och lagt upp grymma planer för att lyckas med det dom vill. Men tyvärr så ser jag allt för många som blir för upptagna med att följa skattkartan och gräver ner näsan så nära kartan att de missar att se sig omkring för att uppleva vägen dit och till och med missa ”X’et” där skatten är gömd.

Lyft upp blicken och njut av nu’et, färden dit, sitt ner och titta tillbaka på resan innan ni ens nått fram till ”X’et” eller prata med någon om det. Kanske kan något helt fantastiskt komma från att få berätta och sedan få lite feedback från någon, helt främmande eller nära vän…

Ibland så är vi så fokuserade på att lösa problemet och nå målet att vi glömmer av att se nyttan med färden, lyssna, ta in känslorna och upplevelserna och där igenom ge målet ett högre värde.

Något som jag gör är att stanna upp och tar en 5-10 minuters pausen mellan uppgifter. Det kan göra så mycket för fokus och ork.
Varför inte ta en 10 sekunders paus, stanna och kolla upp, lyssna, känns lite då och då… Mitt på gatan, i bilen på väg till jobbet, mellan möten, morgon-joggen eller kvällspromenaden.

Stanna till och andas!

Med värme
//Martin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *