cropped-Martin.jpg
Jag vill dela med mig av mitt driv att hjälpa medmänniskor, driv att finna det dem söker och sprida glädje. Hjälpa och inspirera att göra det man älskar och drömmer om. Med fokus att jobba med kroppen tillsammans med sinnet för att uppnå så hållbart resultat som möjligt. Om det är ett individuell träning, coachingsamtal eller en föreläsning.

Under hela min livstid har jag varit aktiv och deltagit i sport likt många andra startade jag i bollsport men märkte ganska snart att jag drog mot andra saker. Extremsporter som gav mig den där extra lilla utmaningen och ”kicken”, snowboard och inlines blev valen. Tävlade lite och hade kul så länge det varade, tar fortfarande fram dem och åker ut ibland. Nu till min längsta passion och det som jag fortsatt håller på med idag och det är kampsporten som fängslat mitt intresse i 20 år. Där har jag funnit det som har visat sig vara den mest effektiva och tillfredställande träningen för mig. Under dessa 20 år har jag coachat och instruerat i ca. 15 år. Utbildat mig längs vägen för att växa i min roll. För några år sedan blev jag förste svensk att bli graderad till Professor i Capoeira.

Utbildat mig till massör för att lära känna kroppens anatomi och funktion, idrottsskadeutbildning för att kunna ta hand om eleverna på bästa sätt. Vidare fann jag Internationella Coaching Federationen där jag utbildade mig inom Coaching för att även lära mig mer om det aktivt lyssnande och det coachande förhållningssättet. Vid sidan av allt detta läser jag aktivt och utbildar mig inom idrottspsykologin, mental träning och mentorskapet. En av mina absoluta specialiteter och högsta intressen är kroppens och sinnets koppling och vad träning av de bägge kan göra och framförallt vad de gör för varandra.

Artiklar:

Varje år utnämns och presenteras kampsportsprofiler i Sverige av Svenska Budo & Kampsportsförbundet. I år fick jag äran att vara en av dem. Läs mer här!

Tillfrågad att skriva en blogg i Alingsås tidning under en veckan, Läs mer >>

Uppmärksammad av Svenska Budo & Kampsports Förbundet i samband med min gradering till Professor i Capoeira, Läs mer >>

Inbjuden till P4 Göteborg för att tala om Capoeira. Lyssna >>

GBG MMA’s huvudtränare Joakim Engberg bloggar om att gå utanför sin comfortzone där vårt samarbete tas upp. Läs mer >>

Inspirations och motivationsträning för Sportlifes instruktörer, här är en av de ledande figurernas ord om träningen och mig. Läs mer >>

Utförda uppdrag:

• Föreläsning och workshop för Rädda Barnens styrelse i Göteborg tillsammans med Linnea Blad där vi jobbade med kommunikation och konflikthantering genom NVC (Non-violent communication, Coaching – aktivt lyssnande, Vad kan vi lära av kroppens signaler i vår kommunikation (kampsportens lära), mindfullness)

• Föreläsning och workshop i Mindfulness för Polisen Syd, Väst och Öst. En skräddarsydd workshop där de fick lära sig grunden i mindfulness och dess nytta i vardagen, hur det kunde appliceras i yrket m.m.

• Youth Coordinator på Ängsbacka kursgård under No Mind Festival. Där jag tillsammans med två andra höll workshops i Medveten närvaro, självförsvar, Capoeira, Aktivt lyssnande, Natural Movement m.m

• Inspirationsföreläsning och uppvisning för LR Health & Beauty. Läs mer>>

• Kursledare på Ängsbacka Kursgård. Läs mer>>

• Heldags workshop i Capoeira på Åsa Folkhögskola.

• Workshop med Linnea Blad, ”Vad kan vi lära av kampkonsten”
Organiserat i samarbete med Centrum För Konflikthantering.

• Inspirationsträning för Friskis & Svettis instruktörer.

• Capoeiraseminarium i Beauvais, Frankrike.

• Uppvisning på 2013 års kampsportsgala.

• Inspirationsträning för Holmens damlag i fotboll med inriktning på koordination och spänst.

• Stage-fighting framträdande i samband med SKF’s 100 års julileum.

• Samarbete med Alingsåskommun för att visa nyanlända flyktingar föreningslivet.

Vill du veta mer om vad jag gjort tidigare eller bara nyfiken kan du läsa mer i min Linkedin profil – CV >>

20140309-011645.jpg

3 Comments

  • Macaquinho

    ”when you smile, the world smiles with you” sägs det. Ett vanligen använt uttryck om hur man bör vara mot andra som man vill att andra skall vara mot dig, yin/yang, balansen mellan att göra gott och få gott tillbaka.

    När det kommer till dig så förkroppsligar du detta uttryck i all dess helhet, du leder med exempel, stöttar och lyfter när det är tufft och reflekterar över de svar du får samt verkligen lyssnar på universum runt om dig och det min vän, är en sällsynt gåva.

    Respekt och kärlek irmao! Axe //Macaquinho

  • Mãezinha

    Din glädje, styrka och medmänsklighet genomsyrar allt du gör. Det reflekteras i ditt ditt sätt att möta, se och alltid ovillkorligt stötta och stärka dem du möter i livet och det syns i ditt spel i rodan. Ärlighet, ödmjukhet, vilja, lekfullhet..Med risk att var lite tjötig..respekt och kärlek, vännen! Kram Mãezinha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *