Dag 27-31 Paje, Zanzibar

Nu är vi tillbaka i Stonetown efter fem störtsköna dagar i Paje, vilket visats sig vara ett mecka för Kitesurfing. Detta var ingen vi visste innan och efter ett para dagar som åskådare av dessa färgglada drakar som förgyller himlen var jag (Linnea) tvungen att hitta en lärare för lite privatträning. Precis lagom efter första lektionen var bestämd lyckades jag käka något olämpligt och Kitesurfandet fick vänta. Martin åkte på samma skit tätt inpå men trots detta har vi haft det oförskämt bra och har inte rätt att lägga in några klagomål alls faktiskt. Vi bodde precis vid stranden och trivdes väldigt bra bland de egentillverkade solstolarna av drivved och alla bungalows och byggnader vars tak allt som oftast är prydda av palmblad.

_DSC4673

_DSC4767

_DSC4711

_DSC4734

Dagarna har bestått av ett virrvarr av sol, sand, upptäcktsfärder, bad, goda måltider och tillhörande konversationer med människor från olika delar av världen som befinner sig här just nu. En av våra favoriter var en ukrainsk mamma med sina två barn på fyra och sex år som för övrigt Hannes haft mycket skoj ihop med. En av kvällarna tog vi ett kvällsbad under stjärnklar himmel tillsammans alla sex. Magiskt. Ni vet när luften och vattnet har samma temperatur och det kittlar av välbehag ut i varenda cell, ett sådant kvällsbad var det.

IMG_3866

IMG_3964

IMG_4851

_DSC4822

Hannes äter massvis med vattenmelon, springer på stranden och badar så fort han får chansen. Det är intensivt att ha en 15 månaders om nu någon inte hört om detta eller själv upplevt det. Han blir allt ofta oerhört frustrerad när han inte får upp en dörr, ett lock etc och samtidigt som han pekar på det han är frustrerad över kör han i hög ton dä dä dää dä i en loop tills han lyckas eller blir distraherad. Gaaah. Mamma, mamma, mamma med gnällig dialekt är också en favorit. Hur som är det samtidigt fantastiskt kul att resa med Hannes och vi har riktigt kul ihop. Både jag och Martin är sociala varelser sedan innan och med lillen blir det ännu mer av den vara. Det är också kul att se hur glad han blir när det finns barn i hans ålder eller äldre, då glömmer han bort både mamma och pappa för en lång stund.

_DSC4793

_DSC4844

_DSC4826

_DSC4804

Nu är det Capoeira och ytterligare häng i Stone Town som gäller för ett par dagar framöver. På tisdag landar min vän Elisabet på Zanzibar. Det längtar jag efter.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *