Dag 41-46 Tillbaka till Paje igen

Vi gillade Paje och den resorten vi bodde på sist så mycket att vi checkade in igen och denna gången med Elisabet som också fattade tycke för stället. Vid förra besöket i Paje tog vi kontakt med en Kitesurfinstruktör från Israel, som nu passande hade återvänt för att köra en vända till innan kitesäsongen är över.
IMG_5629

Himlen var precis som sist fylld av färglada drakar och Hannes fortsatte glatt att kalla alla surfare för båtar.

IMG_5304

Martin fascineras av djur i alla dess former och tar mer än gärna en närbild eller två. Detta är två krabbor om jag inte ser fel?

IMG_4299

Skönaste strandförsäljaren på hela Zanzibar.

IMG_5174

IMG_4348

Restaurangen på Ndame Beach resort. Hannes hjälper personalen med dagens kassa. Det vill säga, låser och låser upp kassaskrinet med växel.

_DSC5334

Det här är två dundersköna norrmän som vi träffade redan uppe i norra delarna och sen stötte på lite överallt.

IMG_5238

IMG_4341

Paradiset

IMG_4362

Redan på måndagskvällen körde Martin igång med Kitesurfandet. Jag och Elisabet kunde inte hålla oss borta och hakade snabbt på dagen efter. På bilden ovan ser ni Omri, instruktören som filmar när Hannes pumpar upp draken. De här killen har instruerat Kitesurfing i över femton år och har en otrolig känsla för att ge människor den där tryggheten och självförtroendet som krävs för att lyckas. Förutom jag (Linnea), Martin och Elisabet var det ytterligare två elever från Israel samt en till instruktör. Dagarna styrdes plötsligt av hur vinden var och hur tidvattnet låg. Kvällarna fylldes med ”kitesnack” och vi  njöt av varje dag. Ja nästan, det var stunder då sjöborrar och brännmaneter störde vårt flow.

IMG_4357

_DSC5340

IMG_5249

_DSC5367

_DSC5357

IMG_5295

IMG_5294

_DSC5382

Svagt beroendeframkallande. Vi förstod också att Paje har de absolut bästa förhållandena för kitesurfing och speciellt för nybörjare. Vi lyckades ta oss upp alla tre och Martin med bravur (han körde flest dagar;))

IMG_5184

Om Hannes själv får välja!

_DSC5421

Skönt  sov och strandhäng på en kaffebar. Dagarna flöt på snabbt och på fredagen checkade vi ut. På eftermiddagen tog vi en taxi tillbaka till Stone Town och körde det sista (för den här gången )Capoeirapasset i solnedgången framför Africa House Hotell.

_DSC5427

Hannes sjunger allt för jämnan sin favorit capoeirasång olele…

_DSC5431

Sista kvällen på Zanzibar. Hummer, vattenpipa och takterass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *