För en vecka sedan, dagen innan Arusha Run råkade Hannes ut för en olycka. Han la handen på en gasolspis som såklart ledde till en våldsam smärta. Första reaktionen var skrik och efter en timme somnade han av utmattning. Läget är under kontroll och han anpassar sina rörelser oerhört bra med tanke på den skadade handen. I fyra dagar besökte vi sjukhuset här i Arusha för omläggning, tvätt och kontroll. Nu är det vi själva som lägger om. Fy farao för att se sitt barn ha ont och hurra för sjukvård som tillsammans med våra fantastiska kroppar kan läka de allra hemskaste sår.

IMG_4768

Vår krigare.

 

IMG_5885

Milk! säger Hannes och får allt som oftast en mandazi till.

 

IMG_5874

Efter första sjukhusbesöket fyllde jag och Martin på med massor av brownie=) 

Vi har haft en väldigt fin vecka oavsett detta och börjar så smått vänja oss vid tanken på hemfärd om ett gäng dagar. Tanken var nog att åka på en lite längre utflykt igen efter Arusha Run men med tanke på Hannes läkningsprocess har vi hållit oss nära hemmet. Vi har däremot gjort små korta äventyr och bland annat besökt lite vänners hem.

IMG_4788

Här är vi hemma hos en av killarna i fotbollsteamet. De bor fem stycken i ett litet rum med en säng. 

IMG_4811

 

På vägen hem ramlade vi förbi ett bageri där vi fick med oss både nybakt bröd och mandazi hem.

_DSC6421

En annan dag tog vår vän Maglan med oss upp i bergen för ett besök i hans hem. Där fanns kor med tillhörande biogassystem. Fantastiskt vackert och skönt att komma bort från vägdam och trafik.

 

_DSC6406.

Maglan och Martin.

_DSC6405

Hannes hittade deras majsförråd som efter torkning blir till majsmjöl eller popcorn.

IMG_4889

Häng vid poolen. Limiterat med bad för Hannes men go dricka i skuggan.

IMG_5853

Palmkjol och dans.

Det här är Hannes tillsammans med hans absoluta favorit, Sauron. Han är runt sju och helt fantastisk med Hannes. Så fort han kommer skiner Hannes upp och sträcker sig efter honom. Kommer svida lite att säga hejdå där.

IMG_4859

Hannes och Sauron skålar!

IMG_4954

Jag och sköna Pendo, en släkting till vår vän Olle. 

En annan lite roligare sak är det arbete som skett senaste dagarna i skofabriken här i området. Deras ökade sysselsättning är på grund av ett stort stöd hemifrån iform av beställda Masai sandaler. Jag är där flera gånger om dagen för att stötta arbetet och klura på hur framtiden skulle kunna se ut för dem.

IMG_4932

Sandals in the making.

 

IMG_4872

Glada hantverkare.

IMG_4959

Här samlar jag lite inspiration på marknaden för sandalerna.

Tidigare idag fick vi uppleva köerna in till byns kontor för att införskaffa sig ett födelsebevis.

IMG_4956

Vi trodde att regnsäsongen hade satt igång ordentligt efter förra veckans tropikregn men dessa dagar har varit superfina och faktiskt lite svalare.

IMG_4836

Härliga Sanawari med Mount Meru i bakgrunden.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *