Dag 8 – Besök på marknaden.

Vi hade bestämt att vi skulle åka till marknaden dagen innan tillsammans med Kili och Sweety. Lagom till att vi fått i oss vår frukost så kom Kili (en superskön tjej, som jobbar som barnmorska och div andra hälsouppdrag i Aruscha) och hämtade oss. Vi hoppade in i bilen och åkte ner till stan. Väl nere i stan så fick Hannes sitta på Linneas rygg i den nya, traditionella afrikanska versionen av bärsele. Ett tygstycke som räcker lagom runt kroppen.

12443781_10154535228042796_924397676_o-2

Nästan direkt på vägen in i marknaden kunde man höra människor som hejade på oss och välkomnade, -”Karibu” ”Habari” ”Mambo”. De vi stannade och köpte av och andra uttryckte hur härligt det var att se att Hannes bars av Linnea på deras traditionella vis. Det märks hur barnkära de är här. Marknaden bestod av ett hav av färska grönsaker frukter, råvaror, kött och fisk m.m. Sakta fyllde vi våran nyinhandlade korg.

image

_DSC3973

_DSC3974

Dag 9 – Första lektionen.

Dagen flöt på ganska lugnt och lite vardags sysslor gjordes. Medans Linnea var kvar hemma med Hannes fixade jag ett telefonkort som går att använda för att koppla upp oss då och då så vi kan kolla mail, meddelanden etc. Efter att jag och Stanley kommit hem gick han och Linnea och kollade på skofabriken, ett projekt de driver för att hjälpa människor.

image

När eftermiddagen kom så var det dags att köra en lektion med ungdomarna i Capoeira. Sakta men säkert fylldes det på med människor utan för grinden och nyfikna kids samlades. Hannes vaknade upp lagom så han kunde vara med och spexa lite då och då, huvudstående (hans egna version) och klappa händer tillsammans etc.

Gänget visade nyfikenhet för allt från historia till nya rörelser och musiken. Vi gick igenom lite grunder och lät dem prova på många olika delar av Capoeiran och vad den kan erbjuda. De tog sig an alla utmaningar och genomförde det på ett lekfullt sätt samtidigt som de uttryckte en ödmjuk respekt. Härliga skratt och stor vilja att lära genomsyrade hela lektionen. Träningen kom att bli ett utmärkt sätt att lära känna varandra och förstå hur vi kan jobba vidare tillsammans. När Linnea frågade om de skulle beskriva träningen med ett ord vad det skulle vara; bra, kul, utmanande, tufft, gemenskap m.m var orden de beskrev lektionen med och frågade när vi kunde köra nästa gång.

_DSC3982

Om jag skulle jämföra hur det var att ge lektion här eller på andra platser jag varit och genomfört lektioner så skulle jag nog säga att det är få saker som skiljer dem åt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *