Sitter och reflekterar efter en underbar kväll och en fantastisk morgon med sol som inger hopp och livslust. Igår hade jag en grymt lyftande och bra träning i Capoeiran (CVM) samt ett fantastiskt samtal med min flickvän om utveckling, livet, träning och varför vi är där vi är. För er som undrar varför spelet (jogo de capoeira) i Göteborg var som det var igår så är det endast en kombination av att kost, andning och träning är i balans med glädjen till livet. Att jag spelar capoeira bäst när jag får spela fritt och gå på känsla. Släppa allt och bara följa ett flow i rodan med musiken, personerna och spelet. När glädjen och energin är där den skall vara och man släpper på spärrarna, då spelar jag iallafall som bäst. När jag känner att mina vänner och träningskamrater delar med sig av sin energi och njuter av stunden. Lever i nuet och tillåter sig föras av den rena glädjen av att spela Capoeira med varandra. Att spela med uttryck handlar inte bara om att ta ut rörelserna och göra dem kraftfullt. Utan att göra dem från insidan, ut och låta det vara utrycksfullt och kraftfullt från själen ända ut i tåspetsarna. Först då blir det naturligt och estetiken samt det vackra i konsten tar form. Att få spela ett rent spel, att göra det med god avsikt och respekt för mina vänner i rodan.

När världen utanför och innanför cirkeln harmoniserar så kan vi göra saker som vi själva trott vara omöjligt, tacksamhet och vetskap om att vi växer med varje steg vi tar tillsammans eller själva, framåt, bakåt, uppåt, nedåt. Det viktigaste är att vi inte står stilla.


Repetition är färdighetens moder sägs ofta, se då till att verkligen göra det bästa av stunden så den repetition ni gör leder till något bättre. Fick lite feedback på gårdagen av Mestre och han sa att det var bland det bästa spelen på 5 år. Detta är underbart, men det ger mig också en trygg känsla i att det som varit, alla tunga pass, motgångar och slit har varit värdefulla och i stunden kanske just tunga, men de har tagit mig hit.

Tack alla som varit, blivit och är en del av mitt liv.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *