Då var det en ny dag och ett nytt inlägg att göra. Idag tänkte jag dela med mig av en liten övning jag experimentera med på vägen hem från jobbet under en längre tid. Så detta är lite av en inbjudan av att vara med och experimentera.

Hur kan jag använda min omgivning för att vända en grå dag?

Vissa dagar är gråare än andra både utomhus och inombords. Dessa dagar kan det vara svårt att se omvärlden som givande och uppmuntrande. Jag ser det som en fördel att ha tränat sig på att hitta konstruktiva vägar att förbättra sina förutsättningar för att ha en dag så som vi önskar den när det behövs, som till exempel dom där gråa dagarna.

Så hur gör vi då?

Tänk er tankarna som vägar genom en skog. De vägar som vi nyttjar mer blir upp trampade och bildar skogsvägar och de vi inte nyttjar snåriga stigar. Brukar se det som att ju mer vi använder en stig deras mer åtkomlig och fin att gå på blir den. Om vi blir överraskade av något eller behöver skynda oss genom skogen så agerar vi mer automatiskt och tar den väg som är mest åtkomlig och lättast att välja, skogsvägen. Tänk om det är den som leder oss till omvägar och träsk att kämpa oss igenom för att komma fram på då?!

Så vi skall trampa upp lite stigar och ta hjälp av omgivningen för att berika vår dag och lyfta den.

Övningen är ganska simpel, den går ut på att när nu är ute och går eller cyklar se er omgivning och människorna i den. Så fort något fångar er blick och uppmärksamhet så upmärksammar ni något positivt med den personen eller det ni ser, en komplimang. Finn som sagt en sak och sedan släpp fokus och fortsätt vidare tills ni möter nästa person som eller sak som fångar er blick. Öva på detta i 4 dagar av en vecka och sedan så reflekterar ni över effekten i veckans slut.

Se det gärna som ett experiment och om ni önskar skicka er reflektion eller feedback till mig.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *