En sak som återkommer är distraktionerna och hur vi hanterar dem. Många gånger resulterar de i att vi tappar vår fokus till målet och därav vårt momentum. Ibland kommer vi så långt ifrån att vi inte vet var vi skall börja om. De flesta studier talar om för oss att just stanna upp och sakta ner tempot för att kunna finna tillbaka till motivationen.

Strategi nummer 1 är i stort sett alltid den samma, stanna upp och andas. Det enklaste sättet är att bara observera andningen. Vart den befinner sig i din kropp och ta den tillbaka. Fokusera på hur det känns när du drar in luften och hur du släpper ut den.

När vi återfått en höjd kontrol över vår fokus och vi kan styra det medvetet så kan vi återkoppla till vad vi skall göra. Påminna dig om strategin i frågan, vad är verkligen viktigt just nu?

Detta låter säkert snarlikt och repetition av gårdagen, absolut. Vi behöver repetera och träna oss tills strategierna fungerar och sedan underhålla dem då impulsivitet är ett mänskligt drag som lätt får oss distraherade från vårt mål.

Idag tänkte jag dela med mig av lite strategier som kan hjälpa att få driv i stegen mot målet.

Nu för tiden så talas det mycket om att tänka positivt så löser så allt och universum jobbar åt dig. Det har visat sig att för att det skall fungera så behövs det jobbas med något som kallas för Mentala Kontraster. Att visualisera ett dröm senario är bra och det skapar naturligtvis dragningskraft mot det önskade. Handlingskraften blir stark till en början, men när vi inte har anknutit det till våran utgångspunkt så tappar vi snabbt handlingskraft vid motgångar. Utan verklighetsförankring förblir det lätt en bild i vårt sinne.

Här följer en lista hur man kan gå till väga.

Mentala Kontraster

  1. Visualisera hur du vill att ditt dröm senario och mål. För gärna ner den på papper och dokumentera på önskat vis.
  2. Kolla över din nuvarande situation och vilka förutsättningar du har att börja med och vägen fram till målet.
  3. Börja göra små överkomliga mål.
  4. Skapa kluster av dem som utgör delmål.
  5. Ta en stund och fundera på Vad är Verkligen Viktigt just nu att börja med.
  6. Välj ett kluster och börja, fokusera på mål efter mål det tills det är klart.

Hoppas att ni finner någon slags nytta för detta.

Det sägs att om vi kan effektivisera vårt arbete med endast 10 procent kan det innebära att vi tjänar in en hel månad per år i utfört arbete. Ta den tanken och fundera lite på vad det skulle innebära för dig.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *